Hyppää sisältöön

SERGEI PAVLOV: MUOTOKUVAUKSEN PERUSTEET

Huom.! Kurssi on täynnä (päivitetty 11.3.) ja myös varasijoilla on väkeä, mutta jonoon saa edelleen ilmoittautua 18.3. asti. Ohjeet sivun lopussa.

Muotokuvaukseen keskittynyt, Hyères-palkittu valokuvaaja Sergei Pavlov opastaa ja rohkaisee muotokuvauksen maailmaan Salon taidemuseo Veturitallilla!

Millainen on hyvä henkilökuva? Miten luoda hyvä valo? Miten sommitella kuva ja kuinka ohjata mallia kuvatessa? Millä tavoin voin saada valokuviini enemmän ”tunnetta”? Ihmisten kuvaaminen ahdistaa… mutta kiinnostaa silti?

Ajankohta:
Lauantaisin 26.3. ja 2.4. klo 11–17 Salon taidemuseo Veturitallilla. Osallistumismaksu on 50,00 e (sis. molempien päivien opetus + kahvi/tee).

Kurssin sisältö:
Kaksipäiväinen kurssi on suunnattu kaikille kameran perustekniikan hallitseville täysi-ikäisille. Ensimmäisen päivän aikana käydään läpi kameratekniikkaa, luonnonvaloa, studiovalaisua sekä muotokuvaamista teoriassa ja käytännössä. Kurssilaiset pääsevät ottamaan muotokuvia toisistaan Sergein ohjauksessa. Päivän päätteeksi annetaan ohjeet kotitehtävään, joka tehdään itsenäisesti seuraavan viikon aikana. Toisella kurssikerralla työt käydään yhdessä läpi ja kukin saa yksilöllistä ja kehittävää palautetta työskentelystään. Osallistujat pääsevät myös näkemään toistensa kuvia ja mielenmaisemia. Lisäksi tutustutaan yhdessä ”uusin silmin” Arnold Newmanin näyttelyyn Masterclass – Uuden muotokuvan synty.

Luvassa rennot, hauskat sekä opettavaiset päivät – tule mukaan!

Kurssin jälkeen opiskelija:
• Hahmottaa pehmeän ja kovan valon eron
• Osaa arvioida valokuvasta valon luonteen, suunnan sekä gradaation
• Kykenee käyttämään ja hahmottamaan yhden valon mahdollisuuksia monimuotoisesti
• Ymmärtää laaja-alaisesti muotokuvaamisen laajoja mahdollisuuksia
• Rohkaistuu luottamaan valokuvalliseen ajatteluun sekä intuitiiviseen sosiaaliseen prosessiin muotokuvaamisen aikana
• Uskaltaa poistua perinteisistä kaavoista sekä tarvittaessa myös käyttää niitä hyväkseen
• Kykenee työstämään visuaalisesti kerronnallisen muotokuvasarjan
• Uskaltaa ja oppii sanoittamaan valokuvan katsomisen ja kuvaamisen tunteita

Vaatimukset:
• Mukaan oma digitaalinen järjestelmäkamera, vara-akku, laturi, tyhjät muistikortit
• Ymmärrys kameran perustekniikasta; osaat valottaa valokuvan sekä ymmärrät suljinajan, aukon ja ISO-herkkyyden vaikutukset valokuvaan sekä valotukseen
• Aikaisempaa kokemusta studiokuvauksesta ei tarvitse olla
• Omaa studiokalustoa ei tarvitse omistaa

Kurssilla ei opeteta:
• Kameratekniikan perusteita ja alkeita (pois lukien alun nopea kertaus)

Kurssin vetäjä:
Sergei Pavlov on venäjänsuomalainen valokuvaaja, joka on keskittynyt mustavalkoiselle filmille toteutettuun muotokuvaan. Hänen valokuviaan on esitetty ja palkittu kotimaisissa sekä kansainvälisissä julkaisuissa sekä näyttelyissä. Sergei on työskennellyt vierailevana tuntiopettajana useissa kouluissa. Lisää tietoa Sergeistä: https://sergei-pavlov.com/work

Opetuspaikka ja kurssin tiedot:
Kurssitilana toimii museon työpajatila ja kahvila. Kurssipäivien aikana osallistujat saavat tutustua näyttelyihin maksutta. Päivän aikana pidetään omakustanteinen lounastauko. Museolla ei ole omaa kahvilaa, mutta Salon keskustan palvelut ovat kävelyetäisyydellä. Museo tarjoaa kahvia ja teetä päivän aluksi.

Kurssille mahtuu max. 12 osallistujaa ja kurssi toteutuu, jos osallistujia on vähintään 8. Ilmoittautuminen on sitova. Kurssimaksu 50,00 e maksetaan museon kassalle ensimmäisen kurssipäivän alussa pankkikortilla tai käteisellä. Mikäli osallistuja ei tule paikalle, maksu veloitetaan jälkikäteen laskulla. Sairastapauksissa ota yhteyttä. Pidätämme oikeuden muutoksiin esim. opettajan sairastuessa.

Ilmoittautuminen ja yhteystiedot:
Ilmoittaudu pe 18.3. klo 17:00 mennessä osoitteeseen: veturitalli@salo.fi

Huom.! Kurssi on nyt täynnä (päivitetty 11.3.) ja myös varasijoilla on väkeä, mutta jonoon saa edelleen ilmoittautua 18.3. asti. Jonoon ilmoittautuminen ei sido mihinkään, vaan saat viestin, jos paikka vapautuu. Vasta siihen viestiin vastaamalla sitoudut kurssille.

Tarvittavat tiedot:
Osallistujan nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Ilmoittautumalla vahvistat, että olet vähintään 18-vuotias, sitoudut maksamaan kurssimaksun ja olet tutustunut ennakkovaatimuksiin.

Kurssin sisältöihin liittyvät kysymykset:
Sergei Pavlov, contact@sergei-pavlov.com

Ilmoittautumiseen ja maksamiseen liittyvät kysymykset:
Reetta Nykänen, reetta.nykanen@salo.fi

Kuva: Sergei Pavlov

Kuva: Sergei Pavlov, sarjasta Pieni elämä.