Hyppää sisältöön

MARI RANTANEN

18.5.–1.9.2024

NÄE JA KOE

Lisätietoja aukioloajoista täältä.

18.5.–1.9.2024 / Mari Rantanen: Tunne Värinä

Kesällä taidemuseo Veturitallin salit täyttyvät Tukholmassa asuvan kuvataiteilija, professori emerita Mari Rantasen (s. 1956) hehkuvan värikkäistä töistä. Rantanen tunnetaan suurikokoisista maalauksista ja julkisen taiteen teoksista, joiden väriloisto ja geometristen muotojen loputon toisteisuus yhdistävät barokkimaisen runsauden matemaattiseen tarkkuuteen. Rantasen teosten keskiössä olevat tarinat vievät seikkailulle niin ympäri maailmaa kuin syvälle taiteilijan omaan mielenmaisemaan.

 


Pääsylipun hintaan sisältyvä yleisöopastus on sunnuntaisin kello 14. Tervetuloa!


 

Galleria Sivuraide 18.5.–1.9.2024 /
Eevi Rutanen: Kodinhengetär / Homemaker

Kuvataiteilija Eevi Rutanen (s. 1992) tutkii installaatioissaan kodin ja teknologian suhdetta. Rutasen kineettisissä veistoksissa arkisista askareista tutut esineet muuttuvat oudoiksi, kun ne heräävät henkiin yllättävillä tavoilla. Taiteilija haluaa tuulettaa teknologiaan ja kodin rooleihin liittyviä oletuksia leikkisyydellä ja huumorilla. Mitä kodin teknologiat ja niiden kehitys kertovat yhteiskuntamme arvoista ja asenteista sekä niiden muutoksesta?

TILAA UUTISKIRJEEMME tämän linkin takaa

MUSEOKAUPPA

Museokauppamme on avoinna museon ollessa auki.

TILAVUOKRAUS

Museon tiloja kuten kahvila-kokoustilaa tai näyttelysaleja voi myös varata ja vuokrata. Tiedustelut veturitalli@salo.fi, puh. 02 7784892. Tämän linkin takaa löydät  tilavuokraushinnaston

MUSEORAKENNUS

Salon taidemuseo toimii vanhassa, yli 100-vuotiaassa veturitallissa, joka on käynyt historiansa aikana läpi useita laajennusvaiheita. Veturitallin vanhin osa rakennettiin rautatiearkkitehti Knut Nylanderin piirustusten mukaan vuosina 1898–1899. Paloturvallisuuden vuoksi veturien huoltorakennus tehtiin tiilestä ja sijoitettiin etäälle muista rakennuksista. Rakennuksen tyylipiirteet kertovat uusrenessanssin ihanteista. Monet yksityiskohdat muistuttavat edelleen rakennuksen aiemmista toiminnoista. Pilttuiden suurten ulko-ovien saranat ovat paikallaan, samoin kuin kaksi savupiippua, joilla poistettiin höyryveturien savu. Vanha tiilinen osa palvelee nykyisin taidemuseon näyttelysaleina ja uudisosassa sijaitsevat mm. toimisto- ja työtilat.

HÖYRYVETURI

Taidemuseon sisäpihalla kääntyvässä venkipöydässä seisoo veturi. Veturi hankittiin museon avajaisvuonna Haapamäen Veturipuistosta. “Kana”-tyypin veturin kunnostamisen suoritti Haapamäen Museoveturiyhdistys. Veturi on vuodelta 1921 ja se on ollut liikenteessä vuoteen 1970 saakka. Lempinimensä se on saanut tyypilleen ominaisen “nokkivan” kulkutavan johdosta.