Hyppää sisältöön

CHEN JIAGANG

27.1.–28.4.2024

NÄE JA KOE

Lisätietoja aukioloajoista täältä.

27.1.–28.4.2024 / CHEN JIAGANG

Valokuvaaja Chen Jiagangin kuvissa yhdistyvät hypnoottisiksi kuvaelmiksi kiinalainen maaseutu, miljoonakaupunkien tehtaat ja torit, teollinen arkkitehtuuri sekä asetelmalliset ihmishahmot. Suuret valokuvat avaavat laajoja maisemia, joissa näkyvät erityislaatuisen luonnon valtavat mittasuhteet ja samalla ihmisen sinne jättämä kädenjälki. Rikkaat luonnonvarat ja maan valtava väestömäärä ovat mahdollistaneet Kiinan nopean talouskasvun. Samalla ne ovat luoneet tuotannon ja kuluttamisen noidankehän, suuret tehtaat tuottavat lisää tavaraa. Chenin teoksista välittyy pohdinta historian suhteesta nykyhetkeen ja sen kautta huoli tulevaisuudesta.

 


Pääsylipun hintaan sisältyvä yleisöopastus on sunnuntaisin kello 14. Tervetuloa!


 

Galleria Sivuraide 27.1.–28.4.2024 /
Nuutti Koskinen: Primaarisukkessio

Samaan aikaan Veturitallin Galleria Sivuraide esittää kuvataiteilija Nuutti Koskisen (s. 1975) kaksikanavaisen videoinstallaation Primaarisukkessio (2023), joka kertoo saaristoluonnon ja ihmisen välisestä suhteesta. Videoteos käsittelee luonnon esittämisen, kokemisen ja muokkaamisen infrastruktuuria.

Primaarisukkessio tuo esille niitä arvojärjestelmiä, jota ohjaavat tapaamme kokea, muokata ja arvottaa ympäristöämme. Saaristo on esimerkki kansallismaisemasta, jossa nykyihmisen vaikutus ja luonnon oma historia muodostavat keskenään osin yhteensopimattomia, mutta osin myös toisilleen näkymättömiä kerroksia. Koskinen on kiinnostunut siitä, mistä palasista luontosuhteemme rakentuu ja mikä suhteen muotoutumiseen vaikuttaa.

TILAA UUTISKIRJEEMME tämän linkin takaa

MUSEOKAUPPA

Museokauppamme on avoinna museon ollessa auki.

TILAVUOKRAUS

Museon tiloja kuten kahvila-kokoustilaa tai näyttelysaleja voi myös varata ja vuokrata. Tiedustelut veturitalli@salo.fi, puh. 02 7784892. Tämän linkin takaa löydät  tilavuokraushinnaston

MUSEORAKENNUS

Salon taidemuseo toimii vanhassa, yli 100-vuotiaassa veturitallissa, joka on käynyt historiansa aikana läpi useita laajennusvaiheita. Veturitallin vanhin osa rakennettiin rautatiearkkitehti Knut Nylanderin piirustusten mukaan vuosina 1898–1899. Paloturvallisuuden vuoksi veturien huoltorakennus tehtiin tiilestä ja sijoitettiin etäälle muista rakennuksista. Rakennuksen tyylipiirteet kertovat uusrenessanssin ihanteista. Monet yksityiskohdat muistuttavat edelleen rakennuksen aiemmista toiminnoista. Pilttuiden suurten ulko-ovien saranat ovat paikallaan, samoin kuin kaksi savupiippua, joilla poistettiin höyryveturien savu. Vanha tiilinen osa palvelee nykyisin taidemuseon näyttelysaleina ja uudisosassa sijaitsevat mm. toimisto- ja työtilat.

HÖYRYVETURI

Taidemuseon sisäpihalla kääntyvässä venkipöydässä seisoo veturi. Veturi hankittiin museon avajaisvuonna Haapamäen Veturipuistosta. “Kana”-tyypin veturin kunnostamisen suoritti Haapamäen Museoveturiyhdistys. Veturi on vuodelta 1921 ja se on ollut liikenteessä vuoteen 1970 saakka. Lempinimensä se on saanut tyypilleen ominaisen “nokkivan” kulkutavan johdosta.