Hyppää sisältöön

NÄE JA KOE

NÄYTTELYT 25.9.-9.1.

Petri Ala-Maunus, La-La Land

Petri Ala-Maunus (s. 1970) tunnetaan maisemamaalauksistaan, jotka näyttävät ensinäkemältä 1800-luvun romanttisilta luontokuvauksilta, joissa jylhät näkymät ovat kasvaneet todellisuutta mahtavammiksi ja vaikuttavammiksi. Maalausten koskemattomassa, paratiisinomaisessa luonnossa ei löydy ihmistä tai tämän aikaansaamaa kädenjälkeä. Osaan teoksista Ala-Maunus lisää kuitenkin illuusion särkeviä valumia, maalaamatonta pintaa ja kokonaisuudesta räikeästi erottuvia värialueita luonnonvoimien ja dramaattisten pinnanmuotojen saadessa päähuomion. Ala-Maunuksen maalauksissa taidehistorian romanttinen luontokuvasto kohtaa populaarikulttuurin pelottavat, dystooppiset mielenmaisemat. Taiteilijan teoksiinsa vangitsema übernatur (yliluonto) viittaa kuvitteelliseen maisemaan ennen tai jälkeen ihmisen vaikutuspiirin, joko aivan aikojen alussa tai viimeisen tuhon äärellä.

Petri Ala-Maunuksen laaja yksityisnäyttely sisältää taiteilijan uusimman tuotannon lisäksi teoksia takautuvasti noin kymmenen vuoden ajalta julkisista kokoelmista ja yksityiskokoelmista.
Lue näyttelystä lisää tämän linkin takaa

Katso Petri Ala-Maunuksesta näyttelyn alla tehty VIDEO tämän linkin takaa. Petrin kertoi nauhalle joistakin teoksistaan – ÄÄNINAUHAT ovat kuultavissa tämän linkin takaa.

TAITEILLIJATAPAAMISET
Petri Ala-Maunus kertoo työstään ja teoksistaan su 31.10. klo 14 sekä su 28.11. klo 14.
Lisäksi Petri Ala-Maunus on tavattavissa uuden taidekirjan julkistustilaisuuden yhteydessä ke 13.10. klo 14.

Galleria Sivuraide: Juha Joro, Hiljaisuuden poluilla – valokuvateoksia

Helsingissä syntynyt, nykyisin Halikossa asuva taidegraafikko, -piirtäjä ja -valokuvaaja Juha Joro (s. 1957) käsittelee taiteessaan ajan kulkuun ja hiljaisuuden kokemiseen liittyviä teemoja. Ilmaisuvälineinä ovat olleet sekatekniikkapiirustus, taidegrafiikka sekä kahtena viime vuosikymmenenä myös valokuvaan pohjautuvat ilmaisutavat. Hyvin usein yhdestä kuvallisesta ideasta syntyy useamman itsenäisen teoksen kokonaisuus. Kuin tarina, jonka kerronta kulkee läpi koko teossarjan varioituen yhä moninaisimmiksi puheenvuoroiksi.

TAITEILLIJATAPAAMINEN
Juha Joro kertoo työstään ja teoksistaan su 7.11. klo 14 näyttelynsä yhteydessä.

TILAA UUTISKIRJEEMME tämän linkin takaa

KONSERTTI

To 18.11. klo 18.30 Onneni saari – suomalaisen musiikin ilta
Sopraano Katri Jalonen ja pianisti Esa Ylönen
esittävät suomalaisten säveltäjien Carl Hirnin, Joonas Kokkosen, Einari Marvian ja Erkki Melartinin lauluja.
Konsertin kesto noin 1 h.
Ohjelman hinta 15 euroa, käteismaksu.

MUSEOKAUPPA

Museokauppamme on avoinna museon ollessa auki.

TILAVUOKRAUS

Museon tiloja kuten kahvila-kokoustilaa tai näyttelysaleja voi myös varata ja vuokrata. Tiedustelut veturitalli@salo.fi, puh. 02-7784892. Tämän linkin takaa löydät  tilavuokraushinnaston

MUSEORAKENNUS

Salon taidemuseo toimii vanhassa, yli 100-vuotiaassa veturitallissa, joka on käynyt historiansa aikana läpi useita laajennusvaiheita. Veturitallin vanhin osa rakennettiin rautatiearkkitehti Knut Nylanderin piirustusten mukaan vuosina 1898-1899. Paloturvallisuuden vuoksi veturien huoltorakennus tehtiin tiilestä ja sijoitettiin etäälle muista rakennuksista. Rakennuksen tyylipiirteet kertovat uusrenessanssin ihanteista. Monet yksityiskohdat muistuttavat edelleen rakennuksen aiemmista toiminnoista. Pilttuiden suurten ulko-ovien saranat ovat paikallaan, samoin kuin kaksi savupiippua, joilla poistettiin höyryveturien savu. Vanha tiilinen osa palvelee nykyisin taidemuseon näyttelysaleina ja uudisosassa sijaitsevat mm.  toimisto- ja työtilat.

HÖYRYVETURI

Taidemuseon sisäpihalla kääntyvässä venkipöydässä seisoo veturi. Veturi hankittiin museon avajaisvuonna Haapamäen Veturipuistosta. “Kana”-tyypin veturin kunnostamisen suoritti Haapamäen Museoveturiyhdistys. Veturi on vuodelta 1921 ja se on ollut liikenteessä vuoteen 1970 saakka. Lempinimensä se on saanut tyypilleen ominaisen “nokkivan” kulkutavan johdosta.